T01033

Toezegging Toekomstproject Antilliaanse Militie (TAM) (31.568)



De staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zegt de Kamer, naar aanleiding van een vraag van het lid Van Kappen (VVD), toe dat zal worden gekeken naar een vervolg op het Toekomstproject Antilliaanse Militie (TAM)


Kerngegevens

Nummer T01033
Status voldaan
Datum toezegging 19 mei 2009
Deadline 1 januari 2010
Verantwoordelijke(n) Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Kamerleden generaal-majoor der Mariniers (b.d.) F.E. van Kappen (VVD)
Commissie commissie voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken (NAAZ)
Soort activiteit Plenaire vergadering
Categorie overig
Onderwerpen Toekomst Antilliaanse Militie
Kamerstukken Staatkundige vernieuwing van het Koninkrijk (31.568)


Uit de stukken

Handelingen I 2008-2009, nr. 32

Blz. 1490

De heer Van Kappen (VVD):

Ik heb nog een kort punt, namelijk het Toekomstproject Antilliaanse Militie (TAM). Wij hebben uitgebreid gesproken over de problemen die wij hebben met bepaalde groepen Antillianen in de grote steden van Nederland. Als er nu één project is dat werkt, dan is het TAM wel: de militaire dienstplicht wordt gebruikt om mensen na een korte militaire opleiding een startkwalificatie te geven en om ze daarna een leerwerktraject

in te sluizen. Ik heb begrepen dat daar geld voor ter beschikking is gesteld door het ministerie van BZK. Toch wil ik vragen om er nog eens goed naar te kijken of dat project misschien kan worden uitgebreid, want dat project werkt.

Blz. 1495

Staatssecretaris Bijleveld-Schouten:

Het project TAM, Toekomst Antilliaanse Militie, is succesvol, in ieder geval zoals het door onze marinemensen wordt uitgevoerd. U hebt er wel eens gekeken en ikzelf ook een paar keer. Een van de dingen waaraan het in de afgelopen jaren mank ging, was dat er niet genoeg kandidaten werden aangeleverd voor het programma door het Bestuurscollege vanuit Curaçao. Dat is nu wel redelijk op peil. Ik ben zeker bereid om te kijken hoe dat in enigerlei vorm tot een vervolg kan leiden; ik heb daarover overlegd met collega Van Middelkoop. Als er zoveel is geïnvesteerd, is het jammer als het eventueel zou ophouden te bestaan. Ik kan er nu niet verder op antwoorden.



Historie