Wet decentralisatie investeringsbudget aanvaard



De Eerste Kamer heeft op dinsdag 12 november 2013 de Wet decentralisatie investeringsbudget aanvaard. De fracties van de VVD, PVV, PvdA, CDA, CU, SGP, D66 stemden voor. De fracties van GroenLinks, SP, 50PLUS, OSF en PvdD stemden tegen.

Dit wetsvoorstel schrapt de bepalingen in de Wet inrichting landelijk gebied over de programmering van het gebiedsgerichte beleid en over de financiering en verantwoording van de uitvoering van dat beleid. Het voorstel vloeit voort uit het bestuursakkoord dat het kabinet met een aantal maatschappelijke organisaties en overheden  op natuurgebied heeft gesloten. De plenaire behandeling door de Eerste Kamer vond plaats op 5 november 2013.

Tijdens het debat werden de motie-Koffeman (PvdD) c.s. over het realiseren van de Ecologische Hoofdstructuur en de motie-Koffeman (PvdD) c.s. over een gunstige staat van instandhouding voor in de Vogelrichtlijn en de Habitatrichtlijn bestreken soorten en habitats ingediend. Deze moties werden bij de stemming op 12 november verworpen. De fracties van OSF, PvdD, 50PLUS, SP, D66, GroenLinks en ChristenUnie stemden vóór de moties.


Deel dit item: