Korte aantekeningen vergadering commissie Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking (BDO) van 19 november 2013




1. Artikel 100-brief inzake MINUSMA

De commissie besluit het verslag van het op 11 december aanstaande te houden Algemeen Overleg in de Tweede Kamer terzake af te wachten. De staf zal bij de Tweede Kamer aandringen op spoedige toezending van het ongecorrigeerd stenogram van dit AO, zodat de commissie de brief op 17 december 2013 kan behandelen en aansluitend plenair een vervolg kan geven.

2. Verlenging Nederlandse bijdrage aan missies EU-Atalanta en Navo-Ocean Shield

De commissie besluit de Kamer voor te stellen dat de brief in de plenaire vergadering voor kennisgeving wordt aangenomen.

3. Brief inzake het Internationaal Strafhof

De commissie besluit de brief voor kennisgeving aan te nemen en een brief aan de regering te sturen waarin wordt aangegeven dat de commissie met belangstelling uitziet naar de uitkomsten van de in de brief genoemde 12e Vergadering van Statenpartijen (20-28 november a.s). De commissie wenst hierover te worden geinformeerd.

4. Mededelingen en informatie

De commissie besluit per brief de toezegging van de minister van Buitenlandse Zaken inzake de Nederlandse rol bij afluisteren, zoals aan het Lid Franken gedaan tijdens het mondeling overleg van 8 oktober 2013, te rappelleren en de minister te verzoeken binnen een week een antwoord te doen toekomen.


De griffier van de commissie,
Christward Gradenwitz