T01835

Toezegging Ministeriële Commissie Vernieuwing Publieke Belangen ( C )



De Minister van Financiën zegt de Kamer, mede namens de minister van Economische Zaken, naar aanleiding van een vraag van het lid Bröcker (VVD), toe haar per brief te informeren over de werkwijze, samenstelling en agenda van de Ministeriële Commissie Vernieuwing Publieke Belangen.


Kerngegevens

Nummer T01835
Status voldaan
Datum toezegging 21 januari 2014
Deadline 1 juli 2014
Verantwoordelijke(n) Minister van Economische Zaken (2012-2017) (Hoofdverantwoordelijke)
Minister van Financiën
Kamerleden Mr. W.L.J. Bröcker (VVD)
Commissie commissie voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis van de Koning (BZK/AZ)
Soort activiteit Plenaire vergadering
Categorie brief/nota
Onderwerpen ministeriële commissie
publiek belang
Kamerstukken Verbinding verbroken? Onderzoek naar de parlementaire besluitvorming over de privatisering en verzelfstandiging van overheidsdiensten (C)


Uit de stukken

Handelingen I 2013-2014, nr. 16, item 5 - blz. 84

De heer Bröcker (VVD): Ik heb nog twee puntjes die niet helemaal zijn beantwoord. Ik heb minister Kamp gevraagd om een korte beschrijving van de werking van de ministeriële commissie. De minister heeft die in het debat geschetst, maar ik zou dat voor mijn fractie graag kort en krachtig nog een keer op papier krijgen. Ik wijs voorts op de motie die vandaag is ingediend en waarover volgende week wordt gestemd. Minister Blok heeft daarover iets gezegd en dat zie ik graag meegenomen in hetzelfde document. Dat is voor de complementering van het dossier voor mijn fractie relevant.

(...)

Minister Dijsselbloem: De minister van EZ vroeg mij, omdat ik hier nog sta, om het eerste zonder meer toe te zeggen.

De heer Bröcker (VVD): Wat een eenheid. Heel goed.

Minister Dijsselbloem: Zo doen wij dat. De Kamer ontvangt van ons een brief over de ministeriële commissie en de vernieuwing van publieke belangen, zowel over de werkwijze, de samenstelling en de agenda. 


Brondocumenten


Historie