Korte aantekeningen vergadering commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) van 1 juli 2014




1. Vaststellen agenda

Het lid Ganzevoort (GroenLinks) brengt de recente Cultuurverkenning van de Raad voor Cultuur ter sprake. Deze is ter inzage gelegd bij de Postregistratie. Leden kunnen desgewenst verzoeken om agendering in een commissievergadering.

2. 33911

Invoering specifieke uitkering educatie en het vervallen van de verplichte besteding van educatiemiddelen bij regionale opleidingencentra

Leden kunnen tot donderdag 3 juli, 12.00 uur aangeven of zij een voorbereidend onderzoek wensen. Indien dit niet het geval is, brengt de commissie blanco eindverslag uit en kan het wetsvoorstel als hamerstuk worden afgedaan.

3. Mededelingen en informatie

De voorzitter stelt vast dat de commissie OCW van de Tweede Kamer nog niet heeft gesproken over een mogelijk voorstel voor een interparlementaire conferentie op het terrein van OCW gedurende het Nederlandse EU-voorzitterschap in 2016. De commissie besluit de besluitvorming in de Tweede Kamer af te wachten. Indien de commissie OCW van de Tweede Kamer besluit een voorstel voor een conferentie in meerderheid te steunen, zal eerst contact op commissievoorzittersniveau plaatsvinden.


De griffier van de commissie,
Fred Bergman