Stemming Modernisering universele postdienstverlening



Verslag van de vergadering van 26 mei 2015 (2014/2015 nr. 32)

Aanvang: 13.46 uur

Status: gecorrigeerd


Stemming Modernisering universele postdienstverlening

Aan de orde is de stemming in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Postwet 2009 tot modernisering en flexibilisering van de universele postdienstverlening (modernisering UPD) (34024).

(Zie vergadering van 19 mei 2015.)

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.


De heer Reuten i (SP):

Voorzitter. De afname van het fysieke brievenverkeer is een onontkoombaar feit. Maar de reactie van afbouw van de netwerkinfrastructuur werkt averechts. De SP-fractie is voor de volledige instandhouding ervan, doch in twee verwerkingssnelheden. De minister heeft toegezegd dit serieus te willen overwegen. Hij heeft ook toegezegd een eventuele meer fundamentele herziening van de status van de netwerkinfrastructuur bij de evaluatie van het wetsvoorstel te betrekken. Anticiperend op toekomstige wijsheid zal mijn fractie vóór het wetsvoorstel stemmen.

De voorzitter:

Zijn er nog andere leden die een stemverklaring wensen af te leggen? Dat is niet het geval. Ik stel voor, te stemmen bij zitten en opstaan.

Daartoe wordt besloten.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PVV, de VVD, de PvdA, het CDA, de SGP, GroenLinks, de SP, D66, 50PLUS, de PvdD en De Lange voor dit wetsvoorstel hebben gestemd en de aanwezige leden van de fractie van de ChristenUnie ertegen, zodat het is aangenomen.