Verslag van de vergadering van 17 juni 2014 (2013/2014 nr. 34)

Aanvang: 13.48 uur

Status: gerectificeerd


Stemming Aanpassingswet WNT

Aan de orde is de stemming in verband met het wetsvoorstel Aanpassing van de reikwijdte en enige technische wijzigingen van de Wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector (Aanpassingswet WNT) (33715) .

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.


Mevrouw De Boer i (GroenLinks):

Voorzitter. In dit wetsvoorstel wordt geregeld dat de wet normering topinkomens niet, of niet langer, zal gelden voor anbi-instellingen. De ratio daarachter is dat dit niet via de WNT geregeld zou moeten worden, maar via de normering van de anbi-regels zelf. Daarin kunnen wij ons op zich vinden. Wij vinden het echter problematisch dat er in de schriftelijke ronde geen klip-en-klaar antwoord gekomen is op onze vragen over de manier waarop dit dan geregeld zal worden via de anbi-regels, en op welk moment. Wij gaan ervan uit dat dit antwoord er alsnog komt, en alles afwegende zullen wij voor dit wetsvoorstel stemmen, maar dat doen wij dus met de nodige reserves.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD, de PvdA, het CDA, de ChristenUnie, de SGP, GroenLinks, D66, de OSF en 50PLUS voor dit wetsvoorstel hebben gestemd en de aanwezige leden van de fracties van de PVV, de SP en de PvdD ertegen, zodat het is aangenomen.