Stemming motie Hervorming kindregelingen



Verslag van de vergadering van 24 juni 2014 (2013/2014 nr. 35)

Aanvang: 13.42 uur

Status: gecorrigeerd


Stemming motie Hervorming kindregelingen

Aan de orde is de stemming over een motie, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Wijziging van de Algemene Kinderbijslagwet, de Wet op het kindgebonden budget, de Wet werk en bijstand, de Wet inkomstenbelasting 2001, de Wet studiefinanciering 2000 en enige andere wetten in verband met hervorming en versobering van de kindregelingen (Wet hervorming kindregelingen),

te weten:

de motie-Thissen c.s. over de gevolgen voor alleenstaande ouders (33716, letter G).

(Zie vergadering van 17 juni 2014.)

In stemming komt de motie-Thissen c.s. (33716, letter G).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de 50PLUS, de OSF, de PvdD, de SP, GroenLinks en de PVV voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, de VVD, de SGP, de ChristenUnie en het CDA ertegen, zodat zij is verworpen.


De voorzitter:

Ik schors de vergadering voor enkele ogenblikken om haar meteen weer te heropenen. Ik zal dus niet bellen.

Aan de orde is de voortzetting van de behandeling van het wetsvoorstel Wijziging van de Wet werk en bijstand, de Wet sociale werkvoorziening, de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten en enige andere wetten gericht op bevordering deelname aan de arbeidsmarkt voor mensen met arbeidsvermogen en harmonisatie van deze regelingen …

Ik moet u mijn excuses maken. Ik was zo vlot met het verdergaan met het debat. Mag ik iedereen vragen om weer plaats te nemen?

Mijn excuses voor deze omissie. Ik was zo snel dat ik alweer verder ging met het debat over de Participatiewet, maar wij hebben nog het wetsvoorstel 33622 ter stemming voorliggen.