Senator Kox naar Bosnië-Herzegovina als co-rapporteur Raad van EuropaHet Eerste Kamerlid Tiny Kox (SP) bezoekt als co-rapporteur van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa op 5 en 6 september Bosnië-Herzegovina. Hij voert daar een groot aantal gesprekken over de voortgang in de verplichtingen en toezeggingen van dat land dat in 2002 als 44e land toetrad tot de 47 landen tellende Raad van Europa.

Kox voert in Sarajevo onder meer gesprekken met vertegenwoordigers van de President, parlementariërs, ministers en leden van de delegatie van Bosnië-Herzegovina in de Parlementaire Assemblee. Verder zijn er gesprekken met de Hoge Vertegenwoordiger in het land, vertegenwoordigers van de rechterlijke macht en de Ombudsman. Kox was eerder namens de Raad van Europa verkiezingswaarnemer in Bosnië-Herzegovina.

De Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa, beter bekend als de PACE (Parliamentary Assembly Council of Europe) is samengesteld uit 318 democratisch gekozen volksvertegenwoordigers uit de lidstaten van de Raad van Europa. In de Raad van Europa zijn 47 landen verenigd om binnen Europa de mensenrechten te handhaven en de democratie en de rechtsstaat te bevorderen.

Meer informatie: zie de website van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa


Deel dit item: