Voorzitter ontvangt 'Zakboek Statenleden'



Vrijdag 18 mei heeft Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol, samen met Commissaris van de Koning in Utrecht, Willibrord van Beek, het eerste exemplaar van 'Zakboek Statenleden, Gereedschapskist voor het betere Statenwerk' ontvangen.

Het boek werd gepresenteerd tijdens een symposium in het Provinciehuis van Utrecht. Voorzitter Broekers-Knol was één van de sprekers tijdens het symposium voorafgaande aan de presentatie.

Broekers-Knol ging in haar toespraak in op de historische én hedendaagse band tussen de Staten en de Senaat: "De band met de provincies is een historische band, een band met de oorsprong van ons land. Die band is waardevol, die moeten wij niet vergeten."

Het Zakboek Satenleden is bedoeld voor zowel nieuwe als ervaren Statenleden en biedt handvatten bij de uitvoering van hun taken en verantwoordelijkheden. De samenstellers van het boek zijn Peter van den Berg, Jorden Hagenbeek, Gerben Huisman en Arne Schaddelee.

Provinciale Statenverkiezingen 2019

Op 20 maart 2019 vinden de verkiezingen voor Provinciale Staten plaats. Deze verkiezingen hebben ook gevolg voor de samenstelling van de Eerste Kamer. De leden van de Provinciale Staten kiezen twee maanden later namelijk de leden van de Eerste Kamer.

Meer over de manier waarop de Eerste Kamer wordt gekozen vindt u op hier.


Deel dit item: