Voorzitter Eerste Kamer reikt PrinsjesBurgerprijs 2019 uit



Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn heeft donderdag in Theater aan het Spui in Den Haag de Prinsjesburgerprijs 2019 uitgereikt aan mbo-studente Kelly de Haan van het Friesland College uit Leeuwarden. Zij was de beste in een wedstrijd van twaalf mbo-scholen die werd gehouden in het kader van het jaarlijkse Prinsjesfestival. De deelnemers hielden ieder een presentatie over het belang van burgerschap in het onderwijs en voor mbo-studenten.

De prijs, beschikbaar gesteld door het Kennispunt MBO Burgerschap, werd toegekend door een jury onder voorzitterschap van de voorzitter van het bestuur van het stadsdeel ZuidOost Amsterdam en voormalig Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing, de Voorzitter van het College van Bestuur ROC Zadkine Philippe Raets en bestuurslid Aisa Angel van Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs MBO. De prijs bestaat uit een meerlaagse plaquette die verschillende aspecten van burgerschap verbeeldt en wordt eigendom van de school.

Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn ging in zijn toespraak bij de uitreiking onder meer in op het belang van burgerschapsonderwijs: "Het gaat in het onderwijs vaak over harde, meetbare einddoelen. (...) Even zo belangrijk, maar veel moeilijker meetbaar is: hoe bereiden we onze studenten voor op hun rol in de samenleving, nu en in de toekomst?"


Deel dit item: