Korte aantekeningen vergadering commissie Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) van 9 maart 2021




1. Advies van de adviescommissie Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) in het milieudomein

Brief van de staatssecretaris van I&W ter aanbieding van het rapport “Om de leefomgeving”; Omgevingsrecht

De commissie besluit naar aanleiding van de brief van de staatssecretaris van I&W van 4 maart 2021 (33118, BW) inbreng te leveren op 23 maart 2021. Dit in afwachting van de beantwoording van de uitgaande brief van 27 januari 2021 over de VTH-uitvoeringsagenda, die in de week van 15 maart 2021 wordt verwacht.

2. Toezegging T02885 - Kamer nader informeren naar aanleiding van vragen over granuliet

Verslag van een schriftelijk overleg met de staatssecretaris van I&W over granuliet; Aanvullingswet bodem Omgevingswet

De commissie besluit naar aanleiding van de brief van de staatssecretaris van I&W van 26 februari 2021 (34864, M) inbreng te leveren voor nader schriftelijk overleg. Inbreng daartoe wordt heden geleverd door de fractie van de PVV (Bezaan). De conceptbrief wordt per e-mail voorgelegd aan de leden van de commissie.

3. Mededelingen en informatie

Het lid Kluit (GroenLinks) attendeert de commissie op de brief aan de Tweede Kamer over de verlenging van de voorhangtermijn ontwerpwijziging Luchthavenverkeerbesluit Schiphol van 5 maart 2021. De griffie deelt mede dat op 4 maart 2021 een brief aan de minister van I&W is verstuurd over deze ontwerpwijziging waarbij is verzocht om geen onomkeerbare stappen te zetten betreffende het ontwerpbesluit totdat de behandeling daarvan in de Eerste Kamer is afgerond.


De griffier van de commissie,
Laurens Dragstra