Korte aantekeningen vergadering commissies Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) en Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) van 10 mei 2022




Besluitpunten die betrekking hebben op kamerstukdossier Omgevingsrecht (33.118)

- Stand van zaken Omgevingswet

Brief van de minister voor VRO over de inwerkingtreding van de Omgevingswet; Omgevingsrecht

De commissies nemen kennis van de brief van de minister voor VRO van 6 mei 2022 (33118/34986). Zij besluiten:

1. op 24 mei 2022 inbreng voor nader schriftelijk overleg te leveren.
2. het ontwerp-KB inzake de inwerkingtreding van de Omgevingswet voor plenaire behandeling aan te melden op een door de Voorzitter nader te bepalen datum in juni 2022.
3. de commissiestaf te verzoeken een brief op te stellen voor de minister waarin wordt gevraagd om het tijdpad te verduidelijken.

Op 17 mei 2022 zal de stand van zaken van de inwerkingtreding van de Omgevingswet opnieuw worden geagendeerd. De mogelijkheden voor een nieuwe adviesaanvraag bij het Adviescollege ICT-toetsing over het DSO worden hierbij betrokken. Naar aanleiding van een verzoek van het lid Nicolaï (PvdD) zal de commissiestaf met het ministerie van BZK de mogelijkheden verkennen voor een gesprek met de minister voor VRO n.a.v. diens beantwoording van vraag [PvdD 1.30] van de leden van de fractie van de PvdD tot toezending van diverse documenten.

ADDENDUM

Met betrekking tot deze documenten wordt nu verzocht:

1. een lijst verschaffen van alle tot op heden niet openbaar gemaakte adviezen, rapporten en onderzoeksresultaten die in de periode juni 2018 tot en met heden zijn uitgebracht door niet tot de ambtelijke organisatie te rekenen personen, colleges, bureaus en andere entiteiten die betrekking hebben op of verband houden met het functioneren en de invoering van het DSO.
2. bij elk op de lijst vermelde documenten aan te geven in welke aan de Kamer gerichte brieven uitdrukkelijk op de inhoud van die documenten is ingegaan en welke uitkomst met de Kamer is gedeeld;
3. de op de lijst vermelde documenten aan de Kamer te zenden;
4. aan te geven op welk moment en op welke wijze de op de lijst vermelde documenten met de minister zijn gedeeld.

- 33118 / 34986, DL

Brief van de minister voor VRO ter aanbieding van de maandrapportage Aansluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet, februari 2022; Omgevingsrecht

De commissies nemen kennis van de brief van de minister voor VRO van 11 april 2022 (33118/34986, DL) en besluiten deze brief te betrekken bij de verdere behandeling van de Omgevingswet.

- 33118 / 34986, DM

Brief van de minister voor VRO ter aanbieding van de maandrapportage Aansluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet, maart 2022; Omgevingsrecht

De commissies nemen kennis van de brief van de minister voor VRO van 21 april 2022 (33118/34986, DM) en besluiten deze brief te betrekken bij de verdere behandeling van de Omgevingswet.


De griffier voor deze vergadering,
Laurens Dragstra