Stemming motie Debat met de Parlementaire onderzoekscommissie effectiviteit antidiscriminatiewetgeving



Verslag van de vergadering van 27 september 2022 (2022/2023 nr. 1)

Aanvang: 14.10 uur

Status: gecorrigeerd


Stemming motie Debat met de Parlementaire onderzoekscommissie effectiviteit antidiscriminatiewetgeving

Aan de orde is de stemming over een motie, ingediend bij het debat met de Parlementaire onderzoekscommissie effectiviteit antidiscriminatiewetgeving (POC) over het rapport "Gelijk recht doen",

te weten:

- de motie-Rosenmöller c.s. over de aanbevelingen van de parlementaire onderzoekscommissie (CXLVI, letter Y).

(Zie vergadering van 13 september 2022.)


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Thans zijn aan de orde de stemmingen. Ik heet de minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, die namens de regering bij de stemmingen aanwezig is, van harte welkom. Hebben voldoende leden de presentielijst getekend? Dat is het geval.

Allereerst stemmen we over de motie CXLVI, letter Y, de motie van het lid Rosenmöller c.s. over de aanbevelingen van de parlementaire onderzoekscommissie. Wenst een van de leden een stemverklaring over de motie af te leggen? Dat is niet het geval.

We stemmen bij zitten en opstaan.

In stemming komt de motie-Rosenmöller c.s. (CXLVI, letter Y).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van de OSF, de PvdA, GroenLinks, D66, de SP, de PvdD, de ChristenUnie, het CDA, de VVD en 50PLUS voor deze motie hebben gestemd en de leden van de fracties van Fractie-Nanninga, Fractie-Otten, de PVV, de SGP, FVD en Fractie-Frentrop ertegen, zodat zij is aangenomen.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Ik constateer dat deze motie is aangenomen. Ik zal derhalve het rapport van de commissie aan de regering toezenden en haar uitnodigen om te reageren op de aanbevelingen van de parlementaire onderzoekscommissie, inclusief de daarover gevoerde gedachtewisseling.

Ik zal tevens uitvoering geven aan het verzoek dat u in de motie aan mij heeft gedaan.

Ik bedank de commissie namens de Kamer nogmaals hartelijk voor de verrichte werkzaamheden en ik concludeer dat conform artikel 35 van het Reglement van Orde de commissie zich van haar taak heeft gekweten en derhalve ophoudt te bestaan.

(Applaus)