Korte aantekeningen vergadering commissie Immigratie & Asiel / JBZ-Raad (I&A/JBZ) van 8 november 2022




1. 32317, NL

Brief van de minister voor Rechtsbescherming inzake instemmingsverzoek voor toetreding diverse landen tot het Haags Kinderontvoeringsverdrag; JBZ-Raad

De commissie besluit de Kamer te adviseren om in te stemmen met de voorliggende ontwerpbesluiten. De commissie zal dit per brief doorgeleiden aan de Voorzitter, met het verzoek om plenair te besluiten over haar advies op 15 november 2022.

2. Terugblik werkbezoek Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) & Voorbespreking mondeling overleg met staatssecretaris van J&V 29 november a.s.

Mondelinge terugkoppeling en verdere inventarisatie bespreekpunten mondeling overleg met staatssecretaris J&V van 29 november 2022

Het lid Stienen (D66) verzorgt ter vergadering een mondelinge terugkoppeling van het werkbezoek aan de opvanglocatie van de IND in Budel dat op 4 november jl. plaatsvond. Naar aanleiding van het werkbezoek besluit de commissie tijdens het mondeling overleg met de staatssecretaris van J&V op 29 november ook te willen spreken over mogelijke versnelling van behandeling in bepaalde aanmeldprocedures (voor zogeheten asielsporen) bij de IND.


De griffier van de commissie,
Helene de Man