Korte aantekeningen vergadering commissie Binnenlandse Zaken (BIZA) van 20 juni 2023




1. 36191

Wet Adviescollege ICT-toetsing

De commissie biedt gelegenheid tot het leveren van inbreng voor het verslag op 4 juli 2023.

2. 36160

Initiatiefvoorstel-Leijten Opneming in de Grondwet van bepalingen inzake het correctief referendum

De commissie brengt eindverslag uit teneinde het voorstel plenair te behandelen op een door de Kamervoorzitter vast te stellen datum.

3. 36301

Recht op huurtoeslag voor Oekraïense ontheemden

De commissie besluit 4 juli 2023 gelegenheid te bieden tot het leveren van inbreng voor het nader voorlopig verslag.

4. 36195

Initiatiefvoorstel-Nijboer en Grinwis Wet vaste huurcontracten

Inbreng voor het verslag wordt geleverd door de leden van de fractie van de BBB (Kemperman), GroenLinks-PvdA (Janssen-Van Helvoort), D66 (Moonen) en SGP (Schalk). De commissie besluit in verband met de Kamerwisseling de termijn voor het leveren van inbreng te verlengen tot de commissievergadering van 4 juli 2023.

5. 34453, AK

Verslag van een nader schriftelijk overleg met de minister voor VRO over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen; Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

De commissie besluit de minister voor VRO een (brand)brief te sturen met daarin het expiciete verzoek geen onomkeerbare stappen ten aanzien van de inwerkingtreding van de Wkb te nemen en nadere informatie te verschaffen over het verloop en de resultaten van (nieuwe) pilots. Tevens besluit de commissie 4 juli 2023 gelegenheid te bieden tot het leveren van inbreng voor nader schriftelijk overleg.

6. Rondvraag

Tijdens de rondvraag wordt nagevraagd in welke commissie het onderwerp 'wonen' wordt belegd. De griffier geeft aan dat de griffie hierover een notitie zal opstellen die in het College van fractievoorzitters zal worden behandeld en dat aldaar zal worden besloten.


De griffier van de commissie,
Fred Bergman