Korte aantekeningen vergadering commissie Justitie en Veiligheid (J&V) van 26 september 2023




1. 36.222

Wet seksuele misdrijven

Inbreng voor het verslag wordt geleverd door de fracties van de BBB (Marquart-Scholtz), GroenLinks-PvdA (Veldhoen), CDA (Van Toorenburg), D66 (Dittrich), PVV (Bezaan), ChristenUnie (Talsma) en Van Dijk (SGP).

2. 35.349, J

Verslag van een schriftelijk overleg met de minister voor Rechtsbescherming over de stand van zaken met betrekking tot de Wet Uitbreiding Slachtofferrechten; Wet uitbreiding slachtofferrechten

De commissie besluit de brief van de minister voor Rechtsbescherming, d.d. 7 september 2023, voor kennisgeving aan te nemen.

3. 33.996, X

Verslag van een schriftelijk overleg met de minister voor Rechtsbescherming over de voortgang van de Wet kansspelen op afstand en de monitoringsrapportage online kansspelen voorjaar 2023; Organiseren van kansspelen op afstand

De commissie besluit de brief van de minister voor Rechtsbescherming, d.d. 18 september 2023, voor kennisgeving aan te nemen.

4. T03674

Toezegging Brief Actieagenda Schadelijke Praktijken en Resolutie (35.348 / 36.123)

De commissie besluit de brief d.d.14 september 2023 voor kennisgeving aan te nemen en toezegging T03674 als voldaan aan te merken.

5. Rapportage algoritmerisico’s Nederland van de Autoriteit Persoonsgegevens

De commissie besluit:
- de rapportage 'Algoritmerisico’s Nederland' van de Autoriteit Persoonsgegevens in behandeling te nemen;
- op 31 oktober 2023 in een gecombineerde vergadering met de commissie BIZA inbreng te leveren voor schriftelijk overleg, onder voorbehoud van het mogelijk instellen van een commissie Digitale Zaken.

6. Rondvraag

Op verzoek van het lid Van Dijk (SGP) zal ambtelijk gerappelleerd worden over de openstaande correspondentie waarvan de reactietermijn verstreken is.
Ter vergadering wordt geen blijk gegeven van steunbetuiging aan de voorstellen tot controversieel verklaring van wetsvoorstellen op het terrein van J&V.


De griffier van de commissie,
Kim van Dooren