Korte aantekeningen vergadering College van fractiezitters van 3 oktober 2023




1. Verslag Cvf-vergadering 26 september 2023

Het College stemt in met het verslag van de vergadering van 26 september 2023.

2. Actuele zaken met betrekking tot de plenaire agenda + lange termijn agenda

De aanwezigen nemen kennis van de lange termijn agenda voor de aankomende periode.

Het College besluit om het voorstel van de BBB-fractie tot het houden van een interpellatie met minister De Jonge inzake de uitvoering van de motie Crone c.s. over het opschorten van de invoering van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen vooralsnog aan te houden, in afwachting van een Mondeling Overleg met de minister volgende week.

3. Mededelingen en informatie

Het College neemt kennis van de lijst met wetsvoorstellen die door fracties zijn voorgedragen voor controversieelverklaring, inclusief de steunverklaringen van andere fracties. De Voorzitter zal de plenaire vergadering voorstellen om op basis van de lijst het wetsvoorstel 36.277 (Tijdelijke wet Transitiefonds landelijk gebied en natuur) controversieel te verklaren, en de overige wetsvoorstellen niet.

Het College bespreekt verder de planning van de begrotingsbehandelingen, nu de Tweede Kamer heeft besloten om de behandeling van de onderstaande begrotingen vóór de verkiezingen af te ronden. De overige begrotingen worden pas na de verkiezingen door de nieuwe Tweede Kamer behandeld, waarbij niet kan worden uitgesloten dat dit pas na het kerstreces zal zijn.

- Financiën en Nationale Schuld
- Economische Zaken en Klimaat, incl. Nationaal Groeifonds
- Sociale Zaken en Werkgelegenheid
- Binnenlandse Zaken, incl. Gemeentefonds en Provinciefonds
- Koninkrijksrelaties en BES-fonds


De griffier van de commissie,
Remco Nehmelman