Korte aantekeningen vergadering commissie Economische Zaken en Klimaat (EZK) van 7 november 2023




Besluitpunten die betrekking hebben op wetsvoorstel Begrotingsstaten Economische Zaken en Klimaat 2024 (36.410 XIII)

- 36410 XIII

Begrotingsstaten Economische Zaken en Klimaat 2024

De commissie besluit inbreng te leveren voor verslag op 21 november 2023. Op die datum zal ook nader worden bezien of er naar verwachting behoefte bestaat aan debat en welke bewindspersonen daarvoor uitgenodigd zullen worden. Vooralsnog wordt het begrotingswetsvoorstel geagendeerd voor plenaire behandeling op 19 december 2023, onder voorbehoud van tijdige beantwoording.

- 36410 L

Begrotingsstaat Nationaal Groeifonds 2024

De commissie besluit inbreng te leveren voor verslag op 21 november 2023. Op die datum zal ook nader worden bezien of er naar verwachting behoefte bestaat aan debat. Vooralsnog wordt het begrotingswetsvoorstel geagendeerd voor plenaire behandeling op 19 december 2023, onder voorbehoud van tijdige beantwoording.

- Mededelingen en informatie

De commissievoorzitter heeft een uitnodiging ontvangen van het MKB-Nederland voor een werkbezoek/kennismaking en heeft dit ter besluitvorming voor gelegd aan de commissie. De commissie heeft de voorkeur uitgesproken voor een kennismakingsgesprek bij de Eerste Kamer en verzoekt de griffie een afspraak in te plannen.


De griffier van de commissie,
Kim van Dooren