Korte aantekeningen vergadering commissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) van 5 december 2023




1. Toezegging T03109

Informeren over actief vergunningenbeheer

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fractie van de SP (Janssen). De conceptbrief wordt per e-mail aan de leden voorgelegd.

2. 35334 / 33576, BD

Verslag van een schriftelijk overleg met de minister voor N&S over stikstofproblematiek; Natuurbeleid

Inbreng voor nader schriftelijk overleg wordt geleverd door de fractie van de PvdD (Visseren-Hamakers). De conceptbrief wordt per e-mail aan de leden voorgelegd.

3. Aanpak dierwaardige veehouderij en vervolgstappen amendement artikel 2.1 Wet dieren

Verslag nader schriftelijk overleg (28286, Y)

Inbreng voor nader schriftelijk overleg wordt geleverd door de fractie van de PvdD (Visseren-Hamakers). De conceptbrief wordt per e-mail aan de leden voorgelegd.

4. Uitnodiging en inventarisatie Ambassadeursconferentie 1 februari 2024

Het lid Thijssen (GroenLinks-PvdA) stelt als thema voor deze conferentie voor: de kansen en gevolgen van klimaatverandering voor de wereldwijde voedselvoorziening.

5. Mededelingen en informatie

Naar aanleiding van het overzicht van nieuw gepresenteerde Europese voorstellen (24 november 2023 - 1 december 2023) wensen de leden van de fracties van de BBB (Jaspers) en GroenLinks-PvdA (Thijssen) de voorgestelde verordening tot wijziging van bijlage II bij Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad wat de maximumgehalten aan residuen van thiacloprid in of op bepaalde producten betreft COM(2023)739 op 19 december 2023 te agenderen voor inbreng schriftelijk overleg.


De griffier van de commissie,
Warmolt de Boer