T03834

Toezegging Registratiefaciliteit in de vreemdelingenketen (35.604)



De Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid zegt de Kamer, naar aanleiding van een vraag van het lid Vos (PvdA) in het verslag van het wetsvoorstel, toe dat aan zowel de Eerste Kamer als de Tweede Kamer uiterlijk binnen zes maanden na de inwerkingtreding van de wet, zal worden medegedeeld hoe de registratiefaciliteit in de vreemdelingenketen is ingeregeld waarna de regering beide Kamers vervolgens jaarlijks een overzicht zal zenden van de registratie van de kwantitatieve gegevens over de aard en omvang van identiteitsfraude opdat beide Kamers geregeld inzicht geboden wordt in de voortgang en werking van de registratiefaciliteit.


Kerngegevens

Nummer T03834
Status voldaan
Datum toezegging 5 februari 2021
Deadline 1 juli 2024
Verantwoordelijke(n) Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid
Kamerleden dr. M.L. Vos (GroenLinks-PvdA)
Commissie commissie voor Immigratie & Asiel / JBZ-Raad (I&A/JBZ)
Soort activiteit Nota naar aanleiding van het verslag
Categorie brief/nota
Onderwerpen identiteitsfraude
registratiefaciliteiten
vreemdelingenketen
Kamerstukken Tijdelijke verlenging bevoegdheid om biometrische gegevens van vreemdelingen af te nemen (35.604)


Uit de stukken

Nota naar aanleiding van het verslag, 35.604, C herdruk - blz. 14

Hoe wordt de Kamer geïnformeerd over de voortgang van de registratiefaciliteit en uiterlijk wanneer verneemt de Kamer een eventuele vertraging van de oplevering?

Uiterlijk zes maanden na de inwerkingtreding van de wet zal aan zowel de Eerste Kamer als de Tweede Kamer worden medegedeeld hoe deze registratiefaciliteit in de vreemdelingenketen is ingeregeld. Daarna zal de regering beide Kamers vervolgens jaarlijks een overzicht zenden van de registratie van de voornoemde kwantitatieve gegevens. Op deze wijze wordt beide Kamers geregeld inzicht geboden in de voortgang en werking van de registratiefaciliteit.


Brondocumenten


Historie