Korte aantekeningen vergadering commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) van 28 mei 2024




1. 35714, L

Verslag van een schriftelijk overleg met de staatssecretaris van Financiën - Fiscaliteit en Belastingdienst over het onderzoek naar thuiswerkregelingen voor grenswerkers; Initiatiefvoorstel-Van Weyenberg en Maatoug Wet werken waar je wilt

De commissie neemt met belangstelling kennis van de antwoorden over het onderzoek naar thuiswerkregelingen voor grenswerkers (35714, L) en ziet uit naar vervolgstappen en -communicatie door het volgende kabinet.

2. Kennismaking Nationale ombudsman en gesprek RVS, AR en VNG 4 juni 2024

De commissie inventariseert enige specifieke vragen ten behoeve van de voorbereiding op de gesprekken van 4 juni 2024 met de Nationale ombudsman en met de vertegenwoordigers van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, de Algemene Rekenkamer en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten over armoede en bestaanszekerheid.

3. Mededelingen en informatie

De voorzitter attendeert de commissie op het aanbod om op 2 juli 2024 in de Tweede Kamer aanwezig te zijn bij de vertoning van het videodocument 'Verloren Onschuld', gebaseerd op de gelijknamige theatervoorstelling. In de volgende vergadering wordt de commissie hierover nader geïnformeerd.


De griffier van de commissie,
Candacé van der Bijl