Korte aantekeningen vergadering commissie Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) van 24 september 2024




Besluitpunten die betrekking hebben op kamerstukdossier Omgevingsrecht (33.118)

- 33118/34986, GD

Brief van de minister van VRO over de voortgang van de implementatie van de Omgevingswet - tweede kwartaal 2024; Omgevingsrecht

Naar aanleiding van de brief van 16 juli 2024 (33 118/34 986, GD) wordt inbreng voor schriftelijk overleg met de minister van VRO geleverd door de fracties van de BBB (Van Langen-Visbeek) en de leden van de fractie van GroenLinks-PvdA (Kluit), mede namens de leden van de fracties van D66, de SP en de PvdD gezamenlijk. De conceptbrief zal per e-mail aan de leden van de commissie worden voorgelegd.

- Rondvraag

Het lid Thijssen (GroenLinks-PvdA) brengt in herinnering dat de commissie het advies "Met recht balanceren: juridisering in de leefomgeving" van de Raad voor de leefomgeving en Infrastructuur (Rli) heeft doorgeleid naar het College van fractievoorzitters vanwege het belang van dit advies voor in beginsel alle Kamercommissies. Zij heeft geconstateerd dat het advies nog niet in het College besproken is. Daarop verzoekt de commissie de commissiegriffier om haar in een van de eerstvolgende commissievergaderingen de stand van zaken door te geven van de bespreking van het advies.


De griffier van de commissie,
Laurens Dragstra