28.246

Novelle wijziging belastingwetten in verband met dividendstripping en het verlenen van optierechten aan werknemers



Dit wetsvoorstel is een novelle op het voorstel tot wijziging van belastingwetten in verband met dividendstripping en het verlenen van optierechten aan werknemers (27.896).

Bij dit laatste wetsvoorstel is er van uit gegaan dat het eerder wetskracht zou verkrijgen dan de voorstellen die zijn gedaan in het kader van het Belastingplan 2002. Inmiddels zijn de wetsvoorstellen die samen het Belastingplan 2002 vormen in het Staatsblad gepubliceerd, maar het wetsvoorstel 27.896 is nog in behandeling bij de Eerste Kamer. Het gevolg is dat een aantal wijzigingsopdrachten in dit voorstel van wet aanpassing behoeven. Die aanpassingen worden bij het onderhavige wetsvoorstel aangebracht. Beide voorstellen zullen gezamenlijk in de Eerste Kamer behandeld worden.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Het voorstel is op 28 maart 2002 zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer heeft het voorstel op 9 juli 2002 als hamerstuk afgedaan.

De wet is opgenomen in Staatsblad 397 van 25 juli 2002.


Kerngegevens

ingediend

5 maart 2002

titel

Aanpassing van het bij koninklijke boodschap van 30 augustus 2001 ingediende voorstel van wet tot wijziging van belastingwetten in verband met dividendstripping en het verlenen van optierechten aan werknemers (27.896) in verband met samenloop met inmiddels tot standgekomen wetgeving

schriftelijke voorbereiding

inbreng geleverd door

ondertekening

inwerkingtreding

Op hetzelfde tijdstip waarop de wet tot wijziging van belastingwetten in verband met dividendstripping en het verlenen van optierechten aan werknemers (27.896) in werking treedt


Documenten

8