28.203

Wijziging Telecommunicatiewet en Wet OPTA



Dit voorstel wijzigt de Telecommunicatiewet en de Wet Onafhankelijke post- en telecommunicatieautoriteit (Wet OPTA) en regelt de toegang tot omroepnetwerken voor de doorgifte van programma's en de toegang voor internettoegangsdiensten over openbare telecommunicatienetwerken, waaronder omroepnetwerken die gebruikt worden om toegang tot internet te verlenen.

Het wetsvoorstel beoogt een gedeeltelijke implementatie van de Europese richtlijnen 2002/21/EGPDF-document (kaderrichtlijn) en 2002/19/EGPDF-document (toegangsrichtlijn) en vloeit daarnaast voort uit de kabinetsnota Kabel en consument: marktwerking en digitalisering" (TK 27.088 nr. 2)PDF-document en de discussie die hierover met de Tweede Kamer is gevoerd inzake de toegang tot omroepnetwerken ten behoeve van de afwikkeling van internetdiensten.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Het voorstel is op 27 mei 2003 met algemene stemmen aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer heeft het voorstel op 15 december 2003 als hamerstuk afgedaan.

Een aantal opmerkingen over het wetsvoorstel zal de commissie meenemen bij de plenaire behandeling van de Wet implementatie Europees regelgevingskader voor de elektronische communicatiesector 2002 (28.851).


Kerngegevens

ingediend

25 februari 2002

titel

Wijziging van de Telecommunicatiewet en de Wet Onafhankelijke post- en telecommunicatieautoriteit in verband met de invoering van een regeling voor toegang tot openbare telecommunicatienetwerken bestemd voor het bieden van toegang tot internet en een verduidelijking en een verruiming van de regeling voor toegang tot omroepnetwerken

schriftelijke voorbereiding

inbreng geleverd door

ondertekening

  • staatssecretaris van Economische Zaken

inwerkingtreding

Op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip, dat voor de verschillende artikelen of onderdelen daarvan verschillend kan worden vastgesteld


Documenten

9