29.747

Wijziging van de Wet op de waterkering en intrekking enkele waterwetten



Dit wetsvoorstel strekt er allereerst toe de bevindingen van de evaluatiePDF-document van de Wet op de waterkering (Stb. 1996, 8) te verwerken in de wetgeving. Tevens bevat het wetsvoorstel nog enige andere specifieke voorzieningen ten aanzien van de bescherming tegen hoogwater en regelt het voorstel een nieuwe financieringsstructuur voor het beheer en onderhoud van primaire waterkeringen enerzijds en de verbetering van primaire waterkeringen of het nemen van andere maatregelen voor het bereiken van de gewenste veiligheidsnorm anderzijds.

Tot slot worden de volgende, verouderde, wetten ingetrokken: de Deltawet grote rivieren, de Deltawet, de Deltaschadewet, de Wet schade oesterkwekers, de Vergunningwet Westerschelde, de Zuiderzeewet en de Zuiderzeesteunwet.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Het voorstel is op 29 maart 2005 met algemene stemmen aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer heeft het voorstel op 26 april 2005 als hamerstuk afgedaan.


Kerngegevens

ingediend

10 september 2004

titel

Wijziging van de Wet op de waterkering en intrekking van de Deltawet grote rivieren, de Deltawet, de Deltaschadewet, de Wet schade oesterkwekers, de Vergunningwet Westerschelde, de Zuiderzeewet en de Zuiderzeesteunwet

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

inwerkingtreding

Op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip


Documenten

9