29.953

Identificatie van pyrotechnische voorwerpen en bepaalde munitie en een document voor de overbrenging van explosieven binnen de Gemeenschap



Dit wetsvoorstel wijzigt de wet explosieven voor civiel gebruik in verband met de implementatie van richtlijn 2004/57/EGPDF-document betreffende het identificeren van pyrotechnische voorwerpen en bepaalde munitie en beschikking 2004/388/EGPDF-document betreffende een document voor de overbrenging van explosieven binnen de Gemeenschap.

Het betreft de implementatie van de Europese uitwerking van het begrip pyrotechnische artikelen. Verder wordt een model ingevoerd voor een document dat moet worden gehanteerd voor de overbrenging van explosieven binnen de Gemeenschap waardoor de overbrenging van explosieven tussen lidstaten wordt vergemakkelijkt en tegelijkertijd het noodzakelijke veiligheidsniveau voor de overbrenging van explosieven wordt gehandhaafd.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Het voorstel is op 26 mei 2005 zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen door de Tweede Kamer.

De Eerste Kamer heeft het voorstel op 14 juni 2005 als hamerstuk afgedaan.


Kerngegevens

ingediend

27 december 2004

titel

Wijziging van de Wet explosieven voor civiel gebruik ten behoeve van de implementatie van zowel richtlijn nr. 2004/57/EG van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 23 april 2004 betreffende het identificeren van pyrotechnische voorwerpen en bepaalde munitie voor de doeleinden van richtlijn nr. 93/15/EEG van de Raad betreffende de harmonisatie van de bepalingen inzake het in de handel brengen van en de controle op explosieven voor civiel gebruik (PbEU L 127) als de beschikking nr. 2004/388/EG van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 15 april 2004 betreffende een document voor de overbrenging van explosieven binnen de Gemeenschap (PbEU L 120)

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

  • staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

inwerkingtreding

Op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip


Documenten

7