30.875

Wijziging Brandweerwet 1985 in verband met het verzekeren van de kwaliteit van brandweerpersoneel en de verbreding van de wettelijke taken van het Nederlands instituut fysieke veiligheid



Dit wetsvoorstel wijzigt de Brandweerwet 1985 om de kwaliteit van het brandweerpersoneel te verbeteren en te verzekeren en om het Nederlands instituut fysieke veiligheid (NIFV) in de gelegenheid te stellen zich te ontwikkelen tot een kennisinstituut.

Om de kwaliteit van het brandweerpersoneel te verbeteren en te verzekeren, worden eisen gesteld aan het oefenen en bijscholen van brandweerpersoneel. Tevens wordt het ranggerichte systeem vervangen door een functiegericht systeem, dat beter aansluit bij de beroepspraktijk. De ontwikkeling van het NIFV tot een kennisinstituut gebeurt door de uitbreiding van de wettelijke taken van het instituut.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Het voorstel is op 2 oktober 2007 met algemene stemmen aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer heeft het voorstel op 30 oktober 2007 als hamerstuk afgedaan.

De wet is opgenomen in Staatsblad 481 van 11 december 2007.


Kerngegevens

ingediend

20 november 2006

titel

Wijziging van de Brandweerwet 1985 in verband met het verzekeren van de kwaliteit van brandweerpersoneel en de verbreding van de wettelijke taken van het Nederlands instituut fysieke veiligheid

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

inwerkingtreding

Op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip


Documenten

9