30.887

Wijziging van de Wet belastingen op milieugrondslag



Dit wetsvoorstel wijzigt de Wet belastingen op milieugrondslag (Wbm) op een aantal punten. Sinds 2001 heeft de Wbm betrekking op de grondwaterbelasting, de belasting op leidingwater, de afvalstoffenbelasting, de brandstoffenbelasting en de energiebelasting. Deze wet is inmiddels toe aan onderhoudswetgeving op een aantal punten.

Zo wordt op een aantal plaatsen de bestaande praktijk in de wet vastgelegd waardoor misbruik, uitvoeringsproblemen en irritaties voor de belastingplichtigen en de Belastingdienst worden voorkomen of weggenomen. Ook bevat het wetsvoorstel wijzigingen die wenselijk zijn als gevolg van ontwikkelingen in de markt, zoals de liberalisering van de energiemarkt.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Het voorstel is op 11 oktober 2007 zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer heeft het voorstel op 6 november 2007 als hamerstuk afgedaan.

De wet is opgenomen in Staatsblad 476 van 6 december 2007.

De inwerkingtreding is opgenomen in Staatsblad 514 van 18 december 2007.

De tekstplaatsing is opgenomen in Staatsblad 1 van 15 januari 2008.


Kerngegevens

ingediend

24 november 2006

titel

Wijziging van de Wet belastingen op milieugrondslag

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

inwerkingtreding

Op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip dat voor de verschillende artikelen of onderdelen daarvan verschillend kan worden vastgesteld


Documenten

8