T00084

Toezegging bij belastingen 5



Staatssecretaris Wijn heeft de Tweede Kamer toegezegd dat hij zal bezien of hij in de stukken voor Prinsjesdag of de stukken voor het belastingplan 2005 iets kan worden vermeld over de fiscale aspecten bij de tegemoetkoming van buitengewone uitgaven voor ziekte. Dat is automatisch ook een toezegging aan de Eerste Kamer.


Kerngegevens

Nummer T00084
Oorspronkelijke nummer tr_FIN_2004_34
Status voldaan
Datum toezegging 16 december 2003
Deadline 1 januari 2004
Verantwoordelijke(n) Staatssecretaris van Financiën
Commissie commissie voor Financiën (FIN)
Soort activiteit Plenaire vergadering
Categorie overig
Kamerstukken Novelle Belastingplan 2004 (29.367)


Uit de stukken

Handelingen EK 2003-2004, 13-588

[…]

De heer Van Raak (SP):

Wanneer gaan wij evalueren?

Staatssecretaris Wijn:

Een evaluatie van deze novelle kan niet eerder plaatsvinden dan nadat het begrotingsjaar 2004 is afgerond. Deze evaluatie kan overigens niet het geheel omvatten omdat de verzilveringsregeling dan nog niet direct aanhaakt bij de novelle. Na de afronding van dat begrotingsjaar kunnen wij de eerste effecten zien van deze regeling voor de mensen die wel kunnen verzilveren. Aan het verzoek van de heer Van Raak om dat al in mei te doen, kan onmogelijk worden tegemoetgekomen.

Ik heb de Tweede Kamer wel toegezegd dat wij zullen bezien of wij in de stukken voor Prinsjesdag of de stukken voor het belastingplan 2005 iets zinnigs kunnen zeggen over de fiscale aspecten bij de tegemoetkoming van buitengewone uitgaven voor ziekte. Dat is automatisch ook een toezegging aan de Eerste Kamer. Ik wil dit echter met het nodige voorbehoud doen, want de Kamer zit ongetwijfeld niet op halve informatie of op non-informatie te wachten. Zodra wij realistische, fatsoenlijke en betrouwbare informatie hebben, delen wij die meteen met de Kamer, want wij doen niet aan het spelletje ’’houd dingen geheim’’.

[…]



Historie

  • 21 september 2004
    Voortgang:
    documenten:
    • -   
      Kamerstuk 29758, nr. 3, blz. 22
  • 16 december 2003
    toezegging gedaan