T00762

Toezegging bij invoerings- en aanpassingswet zorgverzekeringswet 14



Staatssecretaris Wijn zegt toe dat hij de Kamer zal informeren over zijn gesprek met de verzekeraars om te bezien hoe het een en ander zich in het eerste jaar ontwikkeld wat betreft de zorgtoeslag en debiteurenrisico's.


Kerngegevens

Nummer T00762
Oorspronkelijke nummer tz_VWS_2005_52
Status voldaan
Datum toezegging 27 september 2005
Deadline 1 januari 2006
Verantwoordelijke(n) Staatssecretaris van Financiën
Commissie commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Soort activiteit Plenaire vergadering
Categorie brief/nota
Kamerstukken Invoerings- en aanpassingswet Zorgverzekeringswet (30.124)


Uit de stukken

Handelingen EK 2005-2006, 1- 51

[...]

(blz.24)

De heer Schouw (D66): [...]

De zorgtoeslag in zijn geheel overziend, merk ik op dat het allemaal wel ingewikkeld overkomt: regels, papier en het rondorganiseren van geld. Kan het niet een slagje effectiever? Onze fracties zouden dan ook graag zien dat er een onafhankelijke commissie wordt ingesteld die kritisch kijkt naar de wijze en de effecten van de invoering van de zorgtoeslag, een commissie die halverwege 2006 met een verslag komt van haar bevindingen én van de minister de vrijheid krijgt met adviezen te komen om de effectiviteit van dit beleid te vergroten. Wij verwachten op dit punt een harde toezegging van de minister.

[...]

(blz.51)

Staatssecretaris Wijn: [...]

Over de zorgtoeslag hebben wij echter geen afspraken gemaakt met verzekeraars of sociale diensten. Misschien gaan wij dit alsnog doen, met name wanneer er serieuze debiteurenrisico’s zouden ontstaan. Met de verzekeraars hebben wij afgesproken te bezien hoe een en ander zich in het eerste jaar ontwikkelt. Ik zal u daarover informeren.

[...]



Historie

  • 14 juni 2006
    Voortgang:
    documenten:
    • -   
      29689, 99
  • 27 september 2005
    toezegging gedaan