T00446

Toezegging bij integratiedebat 1



Minister Verdonk zegt de heer Van de Beeten en mevrouw Meulenbelt dat ze op schrift zal zetten hoeveel geld er beschikbaar is voor activiteiten voor allochtone vrouwen.


Kerngegevens

Nummer T00446
Oorspronkelijke nummer tz_JUST_2005_20
Status voldaan
Datum toezegging 24 mei 2005
Deadline 1 januari 2006
Verantwoordelijke(n) Minister voor Integratie, Preventie, Jeugdbescherming en Reclassering
Commissie commissie voor Justitie (Just.)
Soort activiteit Plenaire vergadering
Categorie brief/nota
Kamerstukken Begrotingsstaat Justitie 2005 (29.800 VI)


Uit de stukken

Handelingen 2004-2005, 26-1179

[...]

(blz.1174)

De heer Van de Beeten (CDA): [...]

De bezuinigingsoperatie van twee jaar geleden heeft ertoe geleid dat er aanzienlijke hoeveelheden subsidies zijn geschrapt. Wij hebben begrepen dat dit ook voor dit type activiteiten gold. Ik verzoek de minister nader toe te lichten hoeveel geld er nog beschikbaar is voor dergelijke activiteiten en hoe de regeling in elkaar zit op grond waarvan dergelijke subsidiering kan plaatsvinden en welke criteria daarbij gehanteerd worden. Ik zou mij kunnen voorstellen dat de minister het wat lastig vindt om dat in tweede termijn op te lepelen. Als dat zo is, vraag ik haar om binnen relatief korte termijn een en ander in een brief aan de Kamer uiteen te zetten, zodat ik er bij de behandeling van de Wet inburgering in het buitenland op terug kan komen.

[...]

(blz.1147)

Mevrouw Meulenbelt (SP):

Als het gaat om de emancipatie van vrouwen en het uit een isolement van vrouwen halen – waar ik ook sterk voor ben – vraag ik mij af waarom dan al die organisaties die dicht bij de vrouwen staan meer worden gesubsidieerd, maar juist al die subsidies worden ingetrokken, ook met de steun van uw partij.

[...]

(blz.1179)

Minister Verdonk: [...]

Dat geldt ook voor de laatste vraag van de heer Van de Beeten, die ook werd gesteld door mevrouw Meulenbelt. Ik zal de Kamer gedifferentieerd op schrift doen toekomen hoeveel geld er beschikbaar is.

[...]



Historie

  • 24 oktober 2005
    Voortgang:
    documenten:
    • -   
      Brief Verdonk, Griffienummer: 133946
  • 24 mei 2005
    toezegging gedaan