T00524

Toezegging bij begrotingsstaat landbouw, natuur en voedselkwaliteit 2004 5



Minister Veerman zegt toe dat hij met de minister en de staatssecretaris van VROM en met de minister van Financien van gedachten zal wisselen over welke ministeries er verantwoordelijk zijn voor het project op financieel gebied.


Kerngegevens

Nummer T00524
Oorspronkelijke nummer tz_LNV_2005_3
Status voldaan
Datum toezegging 22 maart 2005
Deadline 1 januari 2006
Verantwoordelijke(n) Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (2003-2010)
Commissie commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV)
Soort activiteit Plenaire vergadering
Categorie overig
Kamerstukken Begrotingsstaat Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer 2005 (29.800 XI)


Uit de stukken

Handelinen EK 2004-2005, 21- 907

[...]

(blz.907)

De heer Van Middelkoop (Christen- Unie):

Ik had ook nog een vraag gesteld over het grondbeleid. U bent inmiddels gepromoveerd tot minister voor grondbeleid, dus ik verwacht van u een antwoord. Het gaat mij om de situatie die zich kan voordoen bij voorbeeldprojecten voor de ontwikkelingsplanologie. Stel dat het ministerie van Defensie de grond in handen heeft die voor een project nodig is. Nu ligt het voor de hand dat dit ministerie daar bij verkoop een mooie prijs voor wil maken, maar dat is helemaal niet in het belang van het project. Vandaar dat ik vroeg naar een visie van de regering hierop.

[...]

Voor een deel, maar ook dat het betrokken departement de grond nog wel kan bemachtigen, maar voor een zo hoge prijs dat de kwaliteit van het project erdoor beïnvloed wordt.

Minister Veerman: [...]

Wij moeten ervoor zorgen dat het ministerie dat een project wil uitvoeren, er niet de dupe van wordt dat het verkopende ministerie -\ begrijpelijkerwijze - het onderste uit de kan wil hebben. Wij zullen dit op het totale rijksniveau moeten bezien.

[...]

Die is altijd aanwezig, zeker in de geest... Maar goed, ik kan u niets beters toezeggen dan dat ik er met de minister en de staatssecretaris van VROM en met de minister van Financiën over van gedachten zal wisselen en dat ik u over het resultaat daarvan zal informeren.

[...]



Historie

  • 29 mei 2008
    Voortgang:
    documenten:
    • -   
      31200 XIV, F
  • 22 maart 2005
    toezegging gedaan