Openbaar symposium over de relatie EU-Rusland in de Eerste Kamer



De Eerste Kamer der Staten-Generaal organiseert in samenwerking met de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) op maandag 27 oktober 2008 van 14.00 tot 18.00 uur een openbaar symposium over de (toekomst van de) samenwerking tussen de Europese Unie en Rusland. De voertaal is Engels.

Het symposium wordt georganiseerd naar aanleiding van het deze zomer, op verzoek van de Eerste Kamer door de AIV uitgebrachte advies over de (toekomst van de) relatie Europese Unie - Rusland . Het advies is getiteld De samenwerking tussen de Europese Unie en Rusland: een zaak van wederzijds belang. Zeker gezien de nieuw ontstane geopolitieke situatie heeft dit advies een extra actuele lading gekregen.

Tijdens het symposium zal door de voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken van de Russische Doema, de heer Kosachev, Europarlementariër Brok, de president van het Energy Delta Institute de heer Verberg, en de heer Koningsbrugge, directeur van het Nederland-Rusland Centrum (NRCe) te Groningen, worden stilgestaan bij de samenwerking tussen de Europese Unie en Rusland. Ook zal de specifieke rol die Nederland hierin kan spelen, worden bezien.

Het symposium vindt plaats in de vergaderzaal van de Eerste Kamer. Gezien de beperkte capaciteit van de publieke tribune aldaar, is voorafgaande aanmelding noodzakelijk bij de Eerste Kamer (sunita.jainandunsing@eerstekamer.nl)

Zie voor meer informatie inzake de inhoud van het advies het nieuwsbericht dd 28 juli 2008 Eerste Kamer ontvangt AIV-advies over de toekomst van de relatie EU-Rusland.


voor meer informatie www.europapoort.nl


Deel dit item: