33.960

Omvorming Halt-bureaus tot de stichting Halt



Dit wetsvoorstel wijzigt de Wet Justitie-subsidies, de Kaderwet overige BZK-subsidies en de Wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector in verband met de samenvoeging van de Halt-bureaus en de departementale herindeling.

Met dit wetsvoorstel worden 16 Halt-bureaus en de ondersteunende stichting Halt Nederland omgevormd tot 1 Halt-organisatie, de Stichting Halt, met regionale vestigingen. Deze herstructurering vond plaats per 1 januari 2013. Bij de herstructurering is aangesloten bij de 10 politieregio's en de veiligheidshuizen.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

De Tweede Kamer heeft het voorstel (TK 33.960 nr. 2) op 2 oktober 2014 als hamerstuk afgedaan.

De Eerste Kamer heeft het voorstel op 10 februari 2015 als hamerstuk afgedaan.


Kerngegevens

ingediend

14 juni 2014

titel

Wijziging van de Wet Justitie-subsidies, de Kaderwet overige BZK-subsidies en de Wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector in verband met samenvoeging van de Halt-bureaus en departementale herindeling

schriftelijke voorbereiding

inbreng geleverd door

ondertekening

  • minister voor Wonen en Rijksdienst

inwerkingtreding

Op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip, dat voor de verschillende artikelen of onderdelen daarvan verschillend kan worden vastgesteld, en kan terugwerken tot en met een in dat besluit te bepalen tijdstip, dat voor de verschillende artikelen of onderdelen daarvan verschillend kan worden vastgesteld.


Documenten

16