34.018

Regelen positie militaire bloedvoorziening en het wijzigen van procedurele eisen



Het voorstel bevat enkele wijzigingen in de Wet inzake bloedvoorziening (Wibv). Deze bevatten enkele versoepelingen alsmede een afzonderlijke regeling van de positie van de Militaire Bloedbank.

Uit evaluaties van de Wibv is gebleken dat het onnodig is jaarlijks met een nieuw ministerieel plan te komen. Het ministerieel plan schetst de financiële en beleidsinhoudelijke kaders van de Nederlandse bloedvoorziening. Gekozen is voor een driejaarlijks plan omdat dit beter aansluit bij de situatie van de Nederlandse bloedvoorziening.

De aanwijzingsprocedure voor de aflevering van bloed- en tussenproducten voor andere doeleinden dan de directe patiëntenzorg wordt aangepast.

Ook wordt geregeld dat de Militaire Bloedbank alle noodzakelijke handelingen kan verrichten met bloed- en tussenproducten.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Het voorstel (TK 34.018, nr. 2) is op 12 februari 2015 als hamerstuk afgedaan door de Tweede Kamer.

De Eerste Kamer heeft het voorstel op 3 maart 2015 als hamerstuk afgedaan.


Kerngegevens

ingediend

5 september 2014

titel

Wijziging van de Wet inzake bloedvoorziening in verband met het regelen van de positie van de militaire bloedvoorziening en het wijzigen van procedurele eisen

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

inwerkingtreding

Op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip dat voor de verschillende artikelen of onderdelen daarvan verschillend kan worden vastgesteld


Documenten

12