Verslag van de vergadering van 20 mei 2014 (2013/2014 nr. 30)

Aanvang: 13.50 uur

Status: gecorrigeerd


Aan de orde is de behandeling van:

- De Raming der voor de Eerste Kamer in 2015 benodigde uitgaven, evenals aanwijzing en raming van de ontvangsten (CIX);

- het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op de jeugdzorg en enkele andere wetten, houdende vaststelling van een grondslag voor het stellen van kwaliteitseisen over beroepsoefenaren werkzaam in de jeugdzorg en voor het aanwijzen van een kwaliteitsregister (33619),

De Raming en het wetsvoorstel worden zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen.


De voorzitter:

Ik heb begrepen dat mevrouw Frijters kort het woord wenst over wetsvoorstel 33619.


Mevrouw Frijters-Klijnen i (PVV):

Voorzitter. De PVV-fractie twijfelt of dit wetsvoorstel zal leiden tot de zo noodzakelijke verbetering van de professionaliteit in de jeugdzorg. Er zijn bijvoorbeeld goede beroepsbeoefenaars met uitstekende kwaliteiten die nooit de benodigde opleiding hebben gevolgd. Zij kunnen daardoor niet in het kwaliteitsregister worden opgenomen en worden dus aan de kant gezet. Er zijn inmiddels ruim zeventig kwaliteitskeurmerken en de drang naar certificaten aan de muur is vaak groter dan de wil tot het uitwisselen van best practices. Onze fractie is van mening dat het kwaliteitsregister voor nog meer regeldruk gaat zorgen, zonder dat het garanties geeft voor betere hulpverlening. Wij willen daarom geacht worden, tegen het wetsvoorstel te hebben gestemd.

De voorzitter:

In de Handelingen zal worden opgenomen dat de fractie van de PVV wordt geacht zich niet met wetsvoorstel 33619 te hebben kunnen verenigen.