34.344

Wet variabele pensioenuitkering



Dit voorstel wijzigt de Pensioenwet, de Wet verplichte beroepspensioenregeling en de Wet op de loonbelasting 1964 in verband met invoering van een variabele pensioenuitkering. Het voorstel beoogt aan deelnemers aan een premieovereenkomst of een kapitaalovereenkomst de keuzemogelijkheid te bieden van een variabel, risicodragend pensioen.

Het Initiatiefvoorstel-Lodders Wet verbeterde premieregeling (34.255) heeft een vergelijkbare strekking. Met de tweede nota van wijziging (TK 34.255, 12), aangeboden bij brief van 29 februari 2016 (TK 34.255, 11), heeft de initiatiefneemster op verzoek van de Tweede Kamer in overleg met de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid delen uit het onderhavige voorstel opgenomen in haar initiatiefvoorstel. Het onderhavige regeringsvoorstel zal naar aanleiding van deze integratie worden ingetrokken.


Stand van zaken

Ingetrokken
Tweede Kamer
Schriftelijke voorbereiding
Plenair
Afkondiging

De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft het wetsvoorstel bij brief van 11 november 2016 (TK, 11) ingetrokken.


Kerngegevens

ingediend

21 november 2015

titel

Wijziging van de Pensioenwet, de Wet verplichte beroepspensioenregeling en de Wet op de loonbelasting 1964 in verband met invoering van een variabele uitkering (Wet variabele pensioenuitkering)

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

inwerkingtreding

Op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip dat voor de verschillende artikelen of onderdelen daarvan verschillend kan worden vastgesteld


Documenten

12