vaststelling procedure verkiezing Ondervoorzitters



Verslag van de vergadering van 2 juli 2019 (2018/2019 nr. 37)

Aanvang: 16.49 uur

Status: gecorrigeerd


Aan de orde is de procedure voor de verkiezing van de ondervoorzitters van de Kamer.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Aan de orde is de procedure voor de verkiezing van de beide ondervoorzitters. Ik stel, gehoord het College van Senioren, voor dat de kandidaatstelling voor deze functies na deze openbare vergadering schriftelijk kan plaatsvinden tot uiterlijk vrijdag 5 juli 2019 te 12.00 uur.

Kandidaten moeten duidelijk aangeven of zij zich kandidaat stellen voor het eerste dan wel het tweede ondervoorzitterschap, dan wel beide. Het laatste mogelijk voor het geval geen verkiezing tot eerste ondervoorzitter volgt. De Griffier zal de kandidaatstellingsbrieven dezelfde dag digitaal aan de leden doorzenden.

In de plenaire vergadering van 9 juli 2019 krijgen de kandidaten voor het eerste ondervoorzitterschap, in alfabetische volgorde, maximaal vijf minuten de gelegenheid een toelichting te geven op hun kandidatuur. Aansluitend daarop kan de Kamer vragen stellen aan de kandidaten. Tot slot volgt de stemming overeenkomstig artikel 113 en verder van ons Reglement van Orde. Daarna volgt dan dezelfde procedure voor het tweede ondervoorzitterschap.

Wenst een van de leden hierover nog het woord? Dat is niet het geval.