Stemming moties Begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2023



Verslag van de vergadering van 20 december 2022 (2022/2023 nr. 14)

Aanvang: 22.44 uur

Status: gecorrigeerd


Stemming moties Begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2023

Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2023,

te weten:

  • de motie-Van Rooijen over de arbeidskorting voor AOW'ers (36200-XV, letter H);
  • de motie-Van Rooijen over extra verhoging van de vrijwilligersvergoeding (36200-XV, letter K).

(Zie vergadering van heden.)


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Dan stemmen we over de motie 36200-XV, letter H, de motie van het lid Van Rooijen over de arbeidskorting voor AOW'ers. Wenst een van de leden een stemverklaring af te leggen over de motie? De heer Van Gurp namens GroenLinks.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Van Gurp i (GroenLinks):

Ik leg deze stemverklargin tevens af namens de Partij van de Arbeid. Ik wil een stemverklaring afleggen over de motie onder letter H en tevens over de motie met letter K. De fracties van GroenLinks en Partij van de Arbeid vinden beide moties niet aan de orde in dit debat. De motie met letter H gaat terug op het debat dat we vorige week hebben gevoerd over het Belastingplan. Het lijkt ons niet aan de orde om dat nu nog eens over te doen.

De motie met letter K gaat over iets wat in de begroting voor 2024 zijn beslag zal moeten kunnen krijgen en maakt wat ons betreft dus geen onderdeel uit van de bespreking van de begroting voor 2023. Daarom zullen wij tegen beide moties stemmen.

De voorzitter:

Dank u wel, meneer Van Gurp. Wenst een van de andere leden een stemverklaring af te leggen? Dat is niet het geval.

We stemmen bij zitten en opstaan.

In stemming komt de motie-Van Rooijen (36200-XV, letter H).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van de OSF, Fractie-Nanninga, de SP, de PvdD, Fractie-Otten, de PVV, 50PLUS, FVD en Fractie-Frentrop voor deze motie hebben gestemd en de leden van de fracties van de PvdA, GroenLinks, D66, de SGP, de ChristenUnie, het CDA en de VVD ertegen, zodat zij is verworpen.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Dan stemmen we over de motie 36200-XV, letter K, de motie van het lid Van Rooijen over extra verhoging van de vrijwilligersvergoeding. Wenst een van de leden een stemverklaring over deze motie af te leggen? Dat is niet het geval.

We stemmen bij zitten en opstaan.

In stemming komt de motie-Van Rooijen (36200-XV, letter K).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van de OSF, de SP, de PvdD, Fractie-Otten, de PVV, de SGP, 50PLUS, FVD en Fractie-Frentrop voor deze motie hebben gestemd en de leden van de fracties van Fractie-Nanninga, de PvdA, GroenLinks, D66, de ChristenUnie, het CDA en de VVD ertegen, zodat zij is verworpen.