Stemming Wijzigingswet Huisvestingswet 2014



Verslag van de vergadering van 12 december 2023 (2023/2024 nr. 12)

Aanvang: 14.04 uur

Status: gecorrigeerd


Stemming Wijzigingswet Huisvestingswet 2014

Aan de orde is de stemming in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Huisvestingswet 2014 naar aanleiding van de evaluatie van de herziene Huisvestingswet 2014 (36190).

(Zie vergadering van 5 december 2023.)


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Dan stemmen we over het wetsvoorstel 36190, Wijziging van de Huisvestingswet 2014 naar aanleiding van de evaluatie van de herziene Huisvestingswet 2014. Wenst een van de leden een stemverklaring over het wetsvoorstel af te leggen? De heer Kemperman namens de BBB-fractie.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Kemperman i (BBB):

Voorzitter. Deze wet is naar de mening van de BBB-fractie goed bedoeld maar slecht uitvoerbaar, verhoogt de regeldruk en beperkt de vrije vestiging en maakt daarnaast inbreuk op het gelijkheidsbeginsel. De fractie van de BBB gunt iedereen een betaalbare woning en staat voor leefbaarheid in steden, dorpen en wijken, maar laat in dit geval voorrang voor sociaal en economisch gebonden eigen inwoners zwaarder wegen dan alle bezwaren. De fractie van de BBB zal daarom voor deze wet stemmen.

De voorzitter:

Dank u wel, meneer Kemperman. Wenst een van de andere leden nog een stemverklaring over dit wetsvoorstel af te leggen? Dat is niet het geval.

We stemmen bij zitten en opstaan.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van OPNL, GroenLinks-PvdA, de SGP, D66, het CDA, Volt, JA21, de VVD, de PvdD, de ChristenUnie, BBB en 50PLUS voor dit wetsvoorstel hebben gestemd en de leden van de fracties van de PVV, FVD en de SP ertegen, zodat het is aanvaard.