Stemming over de brief van de leden Veldhoen, Panman, Prins, Belhirch en Perin-Gopie d.d. 22 december 2023 over het voorstel tot instelling van een vaste commissie Digitalisering



Verslag van de vergadering van 16 januari 2024 (2023/2024 nr. 16)

Aanvang: 13.31 uur

Status: gecorrigeerd


Stemming brief Grip op algoritmische besluitvorming bij de overheid

Aan de orde is de stemming over de brief van de leden Veldhoen, Panman, Prins, Belhirch en Perin-Gopie d.d. 22 december 2023 over het voorstel tot instelling van een vaste commissie Digitalisering (CXLVII, letter N).


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Thans zijn aan de orde de stemmingen. Hebben voldoende leden de presentielijst getekend? Dat is het geval.

Dan stemmen wij over de brief van de leden Veldhoen, Panman, Prins, Belhirch en Perin-Gopie over het voorstel tot instelling van een vaste commissie Digitalisering. Wenst een van de leden een stemverklaring over dit voorstel af te leggen? Dat is niet het geval.

Dan stemmen we bij zitten en opstaan.

In stemming komt het voorstel van de leden Veldhoen, Panman, Prins, Belhirch en Perin-Gopie tot instelling van een vaste commissie Digitalisering (CXLVII, letter N).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van OPNL, GroenLinks-PvdA, D66, het CDA, FVD, Volt, de PvdD, de ChristenUnie, BBB en 50PLUS voor dit voorstel hebben gestemd en de leden van de fracties van de SGP, de PVV, JA21, de VVD en de SP ertegen, zodat het is aanvaard.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Hiermee zijn we gekomen aan het einde van de stemmingen. Ik schors de vergadering voor een kort ogenblik.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.