Verslag van de vergadering van 23 januari 2024 (2023/2024 nr. 17)

Aanvang: 14.30 uur

Status: gecorrigeerd


Stemming motie Wet gemeentelijke taak mogelijk maken asielopvangvoorzieningen

Aan de orde is de stemming over een motie, ingediend bij het debat over Regels inzake een wettelijke taak van gemeenten om opvangvoorzieningen voor asielzoekers mogelijk te maken (Wet gemeentelijke taak mogelijk maken asielopvangvoorzieningen),

te weten:

  • de motie-Perin-Gopie c.s. over het stimuleren van duurzame kleinschalige opvang (36333, letter I).

(Zie vergadering van 16 januari 2024.)


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Dan stemmen wij over de motie 36333, letter I, de motie van het lid Perin-Gopie c.s. over het stimuleren van duurzame kleinschalige opvang. Wenst een van de leden een stemverklaring over de motie af te leggen? De heer Van Rooijen namens 50PLUS.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Van Rooijen i (50PLUS):

Voorzitter. De 50PLUS-fractie stemt wel voor de motie-Perin-Gopie. Mijn fractie deelt de wens om kleinschalige opvang waar mogelijk te bevorderen, zolang dit niet betekent dat kleinschalige opvang per se de norm wordt. Doelmatigheid en uitvoerbaarheid moeten doorslaggevend blijven.

De voorzitter:

Dank u wel, meneer Van Rooijen. Wenst een van de andere leden nog een stemverklaring af te leggen? Dat is niet het geval.

We stemmen bij zitten en opstaan.

In stemming komt de motie-Perin-Gopie c.s. (36333, letter I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van GroenLinks-PvdA, de SGP, D66, het CDA, Volt, de SP, de PvdD, de ChristenUnie, BBB en 50PLUS voor deze motie hebben gestemd en de leden van de fracties van de PVV, FVD, de VVD en JA21 ertegen, zodat zij is aanvaard.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Ik teken hierbij aan dat de fractie van OPNL afwezig is.

Ten slotte meld ik u nog dat het lid Van Rooijen eveneens benoemd is tot lid van de commissie voor Digitalisering.

Hiermee zijn we gekomen aan het einde van de stemmingen. Tevens zijn we gekomen aan het einde van de vergadering. Ik dank alle leden, de staatssecretaris, de medewerkers die deze vergadering mogelijk hebben gemaakt en de aanwezigen op de publieke tribune voor hun komst naar de Kamer.