23.959

Wijziging Wet geneesmiddelenvoorziening



Dit wetsvoorstel verruimt onder andere het registratiesysteem voor geneesmiddelen en vergroot de zeggenschap van de Europese Commissie over toelating van geneesmiddelen. Dit naar aanleiding van enkele besluiten van de Raad van de Europese Gemeenschappen met betrekking tot handel in geneesmiddelen.

De wet is vanwege de uitvoering van richtlijn 92/28/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 31 maart 1992, richtlijn 93/39/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 14 juni 1993 en de verordening (EEG) nr. 2309/93 van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 22 juli 1993 op bepaalde onderdelen gewijzigd.

Deze wijzigingen hebben onder andere betrekking op reclame, registratie, bewaking, toezicht/handhaving inzake geneesmiddelen.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Ingetrokken
Tweede Kamer
Schriftelijke voorbereiding
Plenair
Afkondiging

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft het voorstel bij brief van 23 april 2004 ingetrokken (TK 23.959, 13)PDF-document. De in het wetsvoorstel opgenomen definities zijn niet meer volledig toegesneden op de huidige praktijk. Inmiddels is de nieuwe geneesmiddelenwet (29.359) in een dusdanig vergevorderd stadium dat het op praktische gronden niet wenselijk is een nota van wijziging in te dienen. De wijziging van de reclameregels wordt meegenomen bij de integrale herziening van de nieuwe geneesmiddelenwet.


Kerngegevens

ingediend

31 oktober 1994

titel

Wijziging van de Wet op de geneesmiddelenvoorziening (reclame, registratie, bewaking, toezicht/handhaving inzake geneesmiddelen)

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

inwerkingtreding

Met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin de wet wordt geplaatst


Documenten

0

Er zijn geen documenten gevonden.