27.880

Vervanging van de verwijzing naar Europese richtlijnen die zijn ingetrokken betreffende kredietinstellingen



Dit wetsvoorstel strekt tot uitvoering van Richtlijn nr. 2000/12/EGPDF-document betreffende de toegang tot en de uitoefening van de werkzaamheden van kredietinstellingen (PbEG L 126).

De richtlijn is een officiële codificatie. Dit betekent dat de richtlijnen die het voorwerp van codificatie vormen, zijn ingetrokken en vervangen door één enkele richtlijn die geen enkele inhoudelijke wijziging bevat ten opzichte van de ingetrokken richtlijnen.

De Europese Commissie is begonnen met de codificatie van de richtlijnen omdat wijzigingsrichtlijnen door de talrijke verwijzingen naar oudere richtlijnen zeer moeilijk leesbaar zijn geworden.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Tweede Kamer
Schriftelijke voorbereiding
Eerste Kamer
Afkondiging
Staatsblad(en)

Het voorstel is 22 november 2001 zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer heeft het voorstel op 10 december 2001 als hamerstuk afgedaan.

De wet is opgenomen in Staatsblad 21 van 17 januari 2002.


Kerngegevens

ingediend

13 augustus 2001

titel

Vervanging van de verwijzing naar Europese richtlijnen die zijn ingetrokken door richtlijn nr. 2000/12/EG van het Europese Parlement en de Raad van de Europese Unie van 20 maart 2000 betreffende de toegang tot en de uitoefening van de werkzaamheden van kredietinstellingen (PbEG L 126) in de Wet toezicht kredietwezen 1992 en in enkele andere wetten door een verwijzing naar deze richtlijn

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

inwerkingtreding

Met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin de wet wordt geplaatst


Documenten

4