27.799

Aanwijzing Markermeer als buitenwater



Dit voorstel wijzigt de Wet op de waterkering en voegt het Markermeer toe aan de definitie van 'buitenwater' in het eerste artikel van die wet. Met deze wijziging worden de Markermeerdijken onder het regime van de Wet op de waterkering gebracht.

Hiermee wordt de procedurele regeling van de artikelen 18 tot en met 31 van de Wet op de waterkering van toepassing voor de toekomstige verhoging van de betreffende dijken. Dit betekent ook dat een veiligheidsnorm voor die dijken vastgesteld moet worden die de mate van bescherming tegen buitenwater weergeeft die de rondom een dijkringgebied gelegen primaire waterkeringen tezamen moeten bieden. Het (schier)eiland Marken en de nieuwe bouwlocatie IJburg worden nieuwe dijkringgebieden.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Tweede Kamer
Schriftelijke voorbereiding
Eerste Kamer
Afkondiging
Staatsblad(en)

Het voorstel is op 7 maart 2002 zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer heeft het voorstel op 16 april 2002 als hamerstuk afgedaan.

De wet is opgenomen in Staatsblad 304 van 27 juni 2002.


Kerngegevens

ingediend

14 juni 2001

titel

Wijziging van de Wet op de waterkering tot aanwijzing van het Markermeer als buitenwater

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

inwerkingtreding

Met ingang van de eerste dag van de derde kalendermaand na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin de wet wordt geplaatst


Documenten

5