Dit wetsvoorstel verlengt de werkingsduur van de Tijdelijke wet noodcapaciteit drugskoeriers (28.201) met tenminste twee jaar.
Met dit voorstel wordt ook het minimum voorzieningenniveau voor gedetineerden in de tijdelijke noodcapaciteit verhoogd. Het betreft regelingen over bezoek, telefoneren, incidenteel verlof en activiteiten
Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.
Het voorstel is op 19 december 2002 aangenomen door de Tweede Kamer. D66, VVD, Leefbaar Nederland, CDA, Groep De Jong, ChristenUnie, SGP en LPF stemden voor. De Eerste Kamer heeft op 28 januari 2003 na een stemming bij zitten en opstaan besloten het voorstel niet controversieel te verklaren. De fracties van de VVD, het CDA, de ChristenUnie en de SGP stemden tegen het verzoek van de fracties van D66, GroenLinks, PvdA, SP en OSF, gedaan op 14 januari 2003, om dit wetsvoorstel als controversieel aan te merken.
De Eerste Kamer heeft het voorstel op 4 maart 2003 zonder stemming aangenomen. De fracties van GroenLinks, D66 en de leden mw. Le Poole en Jurgens (beiden PvdA) is daarbij aantekening verleend.
De wet is opgenomen in Staatsblad 95 van 6 maart 2003.
ingediend
9 oktober 2002titel
Wijziging van de Tijdelijke wet noodcapaciteit drugskoeriersschriftelijke voorbereiding
inbreng geleverd door
ondertekening
- minister van Justitie
inwerkingtreding
Onder toepassing van artikel 16 van de Tijdelijke referendumwet met ingang van 8 maart 2003
-
8 maart 2004
brief minister van Justitie inzake toezegging gedaan tijdens plenaire behandeling EK, A
voor kennisgeving aangenomen op 6 april 2004 -
-
-
-
-