28.664

Experimentenwet Kiezen op Afstand



Dit wetsvoorstel wijzigt de Kieswet en de Tijdelijke Referendumwet (27.034) waardoor experimenten met plaatsonafhankelijk kiezen bij de verkiezingen van het Europees Parlement in 2004 mogelijk worden.

Met dit voorstel kunnen kiezers in het stemlokaal van hun keuze stemmen zonder dat vooraf bij de gemeente een kiezerspas is aangevraagd. Tevens wordt kiezers in het buitenland de mogelijkheid gegeven via telefoon of via de PC te stemmen.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Het voorstel is op 24 juni 2003 met algemene stemmen aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer heeft het voorstel op 9 december 2003 zonder stemming aangenomen.

De wet is opgenomen in Staatsblad 569 van 30 december 2003.

De Eerste Kamercommissie voor BZK/AZ heeft op 3 november 2008 een brief ontvangen van de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ter aanbieding van het ontwerpbesluit wijziging van het Tijdelijk experimentenbesluit Kiezen op Afstand (EK 28.664, E met bijlage)


Kerngegevens

ingediend

5 november 2002

titel

Tijdelijk regels ter zake van experimenten in het kader van het project "Kiezen op Afstand" (Experimentenwet Kiezen op Afstand)

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

  • minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties

inwerkingtreding

Onder toepassing van artikel 16 van de Tijdelijke referendumwet, met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin de wet wordt geplaatst. Zij vervalt met ingang van 1 januari 2008


Documenten

13