29.034

Implementatie EG-richtlijn in verband met uitkeringen van interest en royalty's



Dit wetsvoorstel implementeert EG-richtlijn 2003/49/EG van 3 juni 2003PDF-document betreffende de gemeenschappelijke belastingregeling over uitkeringen van interest en royalty's tussen verbonden ondernemingen van verschillende lidstaten (PBEG L157).

Met dit voorstel wordt voorkomen dat uitkeringen en royalty's tussen ondernemingen van verschillende lidstaten aan minder gunstige belastingvoorschriften moeten voldoen dan die voor soortgelijke transacties tussen ondernemingen uit dezelfde lidstaat. Hiermee wordt voorkomen dat ondernemingen dubbele belasting moeten betalen en voor belastende administratieve formaliteiten en kasmiddelenproblemen worden geplaatst.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Het voorstel is op 20 november 2003 met algemene stemmen aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer heeft het voorstel op 16 december 2003 zonder stemming aangenomen.

De wet is opgenomen in Staatsblad 529 van 29 december 2003.


Kerngegevens

ingediend

9 september 2003

titel

Wijziging van enkele belastingwetten in verband met de implementatie van Richtlijn 2003/49/EG van de Raad van de Europese Unie van 3 juni 2003 betreffende de gemeenschappelijke belastingregeling inzake uitkeringen van interest en royalty's tussen verbonden ondernemingen van verschillende lidstaten

schriftelijke voorbereiding

inbreng geleverd door

ondertekening

inwerkingtreding

Met ingang van 1 januari 2004.


Documenten

6