30.643

Opheffing van het Scheepvaartfonds 1955, wijziging van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken en herstel van enkele gebreken in andere wetten op het terrein van verkeer en waterstaat



Dit wetsvoorstel trekt de Wet Scheepvaartfonds 1955 in, wijzigt de Wet beheer rijkswaterstaatswerken en repareert enkele andere wetten op het terrein van verkeer en waterstaat.

Met de intrekking van de Wet Scheepvaartfonds 1955 geeft dit wetsvoorstel tevens uitvoering aan het programma 'Beter Geregeld' van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat tot herijking en verbetering van de wetgeving op het terrein van het ministerie en het kappen van zogenoemd 'dor hout' waarmee vergeten, uitgewerkte of niet meer toegepaste regelgeving wordt ingetrokken.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Schriftelijke voorbereiding
Eerste Kamer
Afkondiging
Staatsblad(en)

Het voorstel is op 31 oktober 2006 met algemene stemmen aangenomen door de Tweede Kamer.

De Eerste Kamer heeft het voorstel op 20 november 2006 als hamerstuk afgedaan.


Kerngegevens

ingediend

7 juli 2006

titel

Opheffing van het Scheepvaartfonds 1955, wijziging van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken en herstel van enkele gebreken in andere wetten op het terrein van verkeer en waterstaat

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

inwerkingtreding

  • 1. 
    Met uitzondering van artikel VII treedt deze wet in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin zij wordt geplaatst.
  • 2. 
    Artikel VII treedt in werking met ingang van 22 december 2006. Indien het Staatsblad waarin deze wet wordt geplaatst, wordt uitgegeven na 21 december 2006, treedt artikel VII in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin deze wet wordt geplaatst en werkt het artikel terug tot en met 22 december 2006.

Documenten

6